28.11.2014

Pentukuume

Seuraajamme Facebookissa ovatkin jo saaneet tästä tiedon: pikkuinen Zoey-tyttö sai pentuja lauantaina 22.11. Hänet itsensä oli tuotu Tesjoelta meille vajaa viikko aikaisemmin, melko hyvä ajoitus siis.

Emo synnytti pennut yöllä itsekseen, eikä ihmisten apua tarvittu. Pentuja syntyi neljä. Yksi on mustavalkoinen, kaksi perusraidallista (ruskea-valko) ja yksi on enimmäkseen harmaa tummilla raidoilla. Sukupuolia emme vielä ole käyneet kurkkimassa, ehtiihän tuon.


Zoey on osoittautunut huolehtivaksi mamaksi. Hän suojelee pentujaan ja pitää ne lämpimässä. Näin pienet pennuthan enimmäkseen nukkuvat ja sen lisäksi käytännössä vain imevät äidinmaitoa. Zoey syö itsekin vähintäänkin kohtalaisesti, joten maitoa ja jaksamista pitäisi tytöllä olla. Hän on kovin ujo ja nyt pentujen myötä vielä vähän enemmän, joten emme paljoa häntä näe 'kotikolon' ulkopuolella.

Pennut ovat varattavissa helmikuun puolivälistä alkaen. Heidän kasvuaan epäilemättä seurataan ja dokumentoidaan ainakin Facebookin puolelle :)

Juuri nyt alamme innoissamme odottaa pentujen silmien aukeamista. Ne aukeavat noin viikon ikäisenä eli aika pian. Viikon kuluttua pennut alkavat jo liikuskella itsekseen, vaikka eivät pesää vielä jätäkään.

Esyjen kummit eli Eläinsuojeluyhdistysten kummit ry ovat ansiokkaasti koostaneet hienon oppaan Kissanpennun kehitys ja hoito (PDF). Opas on veloituksetta ladattavissa ja tulostettavissa.

Ei kommentteja:

:: Love, guaranteed ::