7.9.2014

Loppukesän kissainvaasio

1.3.2015 Blackie ja Maikki jouduttiin lopettamaan terveydellisistä syistä elokuun lopussa. Kaikki muut kissat ovat saaneet uudet kodit.

Loppukesällä onkin riittänyt kuhinaa!

Elokuussa saapuneita kissoja ovat Jane, Dina, Tommy, Pelle ja viimeisinä vielä trio Blackie, Lotta ja Maikki. Punainen Jane-tyttö on saanut jo uuden kodin, muut asustavat vielä Kissatalolla. Janesta tulikin ensimmäinen kissa, joka meiltä lähti siru niskassaan!

Jane
Dina on rauhallinen ja surumielisen kaunis äitikissa. Hän on toiminut sijaisemona Tommylle ja Pellelle, jotka ovat arviolta toukokuussa syntynyt veljespari. Voi olla, että Dina on pojille ihan oikea emo, sillä he tulivat samalla kertaa.

Dina
Tommy ja Pelle luovutetaan yhdessä ja ovat siis tällä hetkellä noin 4-kuisia. Kummatkin on steriloitu ja sirutettu.

Tommy

Pelle
Trioon kuuluvat aluksi emoksi luultu, mutta pojaksi havaittu Blackie, joka on nimetty laulaja Cilla Blackin mukaan :) Hän on toistaiseksi ärhäkkä ja hyvin pelokas, luovutus ei siis ihan hetkeen tule kyseeseen. Rokotukset on annettu ja pian myös sterilointi saadaan tehtyä.

Edit: myöhemmin todettiin, ettei Lotta olekaan tiineenä! // Vielä itsekin hyvin nuori Lotta saa pentuja. Hän on siis tiineenä, mikä on Kissatalon tiloja ja varoja ajatellen huono juttu. Huono juttu se on Lotallekin, hän kun on aivan liian nuori saamaan pentuja.

Kissat tulevat sukukypsiksi jo jopa neljän kuukauden iässä ja ovat heti valmiita tekemään pentueita. Nuorten kissojen kohdalla pentujen ennuste ei yleensä ole kovin hyvä, sillä emoilta puuttuu usein hoivavietti ja -into, jolloin pennut saattavat kuolla hyvin nuorena. Me ihmiset toki paikkaamme emon mahdollista puutetta sen minkä voimme.

Kolmantena triossa on vielä Maikki. Hänet nimettiin alunperin Makeksi, mutta lääkärikäynnillä hän muuttui Maikiksi :) Maikki on myös hyvin nuori. Arvioimme Maikin ja Lotan iäksi noin 6-9 kuukautta.

Ylhäällä Blackie, alavasemmalla Maikki
ja -oikealla Lotta
Ja kun elokuu loppui, alkoi syksy ja lisää kissoja vaan tulee... Hardomista Kissatalolle saapui hieno herra Harald. Kaunis koko harmaa uroskissa, joka on kovin kesy ja ystävällinen. Ja nälkäinen, kuten kaikki yllämainitutkin Kissatalolle tullessaan. Kolmikko oli erityisen laiha.

Harald
Vielä kovin ujo poikakissa nimettiin juuri edesmenneen koomikko Joan Riversin muistoksi Riveriksi. Riveriin emme ole ehtineet juurikaan tutustua. Ruoka maistuu hänellekin ja hän on ehtinyt ystävystyä Haraldin kanssa.

River
Kissatalo siis pullistelee liitoksistaan. Kaikki apu otetaan ilomielin vastaan! Ruokaa kuluu reippaanlaisesti, joten muistutuksena: Loviisan K- ja S-marketeissa kummassakin on lahjoitusmahdollisuus. K-marketissa asioi 1-kassan kautta ja jätä kassalle Kissatalolle lahjoitettavat tuotteet, S-marketissa lahjoituksille on oma laatikko sisäänkäynnin vieressä.

Myös apukädet olisivat tarpeen. Tarjolla on oman jaksamisesi ja kykenemisesi mukaan siivousta ja kissojen kanssa oloa. Ota yhteyttä: yhdistys at loviisankissatalo.fi tai puhelimitse 050-5246985.

Ei kommentteja:

:: Love, guaranteed ::